7
Jun
Gepost door Redacteur greendealsnl om 09:27

Businessevent voor groene ondernemers

Op de Nationale Milieudag brengen de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW groene ondernemers bijeen om elkaar te inspireren en nieuwe businesskansen te ontdekken. Gastheer is Aart Roos, CEO van Koninklijke Auping, de matrassen- en beddenfabrikant die met circulaire bedrijfsvoering vooroploopt. Op 7 juni kun je deelnemen aan een unieke rondleiding door de fabriek.

Tijdens de bijeenkomst staan twee vragen centraal. Levert een duurzaam businessmodel, gericht op de lange termijn, meer op dan de korte termijn opbrengsten voor de aandeelhouders? Marcel Halma, AkzoNobel-coördinator bij de Dutch Sustainable Growth Coalition en Hans Stegeman, hoofd Research & Investment Strategy bij Triodos Bank geven hun visie.

En heel praktisch, hoe kan een ondernemer geld verdienen met de principes van de circulaire economie? CEO Aart Roos (Auping) geeft concrete voorbeelden van Aupings initiatieven om duurzamer te produceren. Reinhardt Smit, project director Afrika bij groene groeier Closing the Loop uit Amsterdam vertelt zijn persoonlijke verhaal over de uitdagingen bij snelle groei. Hij is net teruggekeerd uit Afrika waar hij de recycling van mobiele telefoons stimuleert.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel. Tijdens deze borrel lichten de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW en de maatschappelijke organisaties MVO Nederland en IUCN hun groene netwerken en circulaire activiteiten toe aan informatietafels.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

‹ Agendaoverzicht