Green Chemistry Campus

Samenvatting Green Deal 112

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis.
De campus biedt leden van de Green Chemistry Campus Community niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte, maar ook tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.

Resultaten

Eind 2014 wil de Green Chemistry Campus ongeveer 14 bedrijven gevestigd hebben, zodat mede op basis van een businesscase, verantwoord geïnvesteerd kan worden in nieuwbouw (incubatieprogramma). In 2020 moeten er 270 banen zijn en een toename van het bnp van 65 miljoen euro.

Website

www.greenchemistrycampus.com

Downloads