Apeldoorn ondertekent Green Deal Zorg

Zorg verpleeghuis Westhoff

Sinds juni is Apeldoorn een van de deelnemers van de Green Deal Nederland op weg naar duurzame zorg. De handtekeningen van wethouder Mark Sandman en negen zorginstellingen bekrachtigden de ambitie.

Enkele Apeldoornse zorginstellingen werken al met de Milieuthermometer Zorg. Voor de Green Deal partijen in Apeldoorn zijn er dus al goede ervaringen om van te kunnen leren. Adriaan van Engelen, directeur Milieuplatform Zorg, adviseerde om te beginnen met één of twee locaties per instelling, waar een enthousiaste locatiemanager zit die hier mee aan de slag wil gaan. “Na die ervaring is het gemakkelijk om ook de rest van de locaties aan te pakken”, was zijn tip.

Positieve insteek

Daarnaast kwam Jan-Willem Strebus, de directeur van Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) aan het woord. “Voor OVIJ representeert de Green Deal een heel andere manier van werken. In plaats van handhaving gaan we nu met een positieve insteek de samenwerking aan om tot resultaten te komen. Daar heeft OVIJ andere mensen voor nodig, en een andere aanpak, maar we hebben veel kennis in huis en hopen die via de Green Deal te kunnen aanbieden aan de zorginstellingen.” Strebus is erg blij met het aantal organisaties dat meedoet en hoopt dat het project tot mooie resultaten zal leiden.