Header menu

naar homepage Dienst ICT Uitvoering Ministerie van Economische Zaken

Wie winnen de Circular Awards 2023? Schrijf uw circulaire project in

Foto: Anne Reitsma
Nieuws |

Van een circulair bouwconcept tot een duurzaam schoolgebouw en fietsen repareren. In 2022 wonnen Janssen de Jong Bouw, Aeres Hogeschool en Roetz Bikes een Circular Award. Ook voor de Circular Awards 2023 zoeken we weer innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die veel betekenen voor de circulaire economie. Is in uw organisatie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op een Circular Award en schrijf uw project in. Dat is mogelijk tot en met 9 december 2022.

4 Circular Awards

De Circular Awards zijn prijzen voor bedrijven, overheden en personen. Zij laten met hun project, product of dienst zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Er zijn 4 Circular Awards:

Circular Award Business Large voor grote bedrijven

De Circular Award Business Large is voor een product, dienst, project of geheel bedrijf inclusief hun processen. Voor deze award kunnen grote bedrijven zich inschrijven, zoals:

 • groot-mkb
 • corporates
 • middelgrote en grote bedrijven met 2 van de 3 kenmerken: meer dan € 6 miljoen activa, meer dan € 12 miljoen omzet, en/of meer dan 50 werknemers

De vakjury kiest 3 finalisten en er is één winnaar.

Circular Award Business Small voor kleine bedrijven

De Circular Award Business Small is voor een product, dienst, project of geheel bedrijf inclusief hun processen. Voor deze award kunnen kleine bedrijven zich inschrijven, zoals:

 • klein-mkb
 • startups
 • micro en kleine bedrijven met 2 van de 3 kenmerken: minder dan € 6 miljoen activa, minder dan € 12 miljoen omzet, en/of minder dan 50 werknemers

De vakjury kiest 3 finalisten en er is één winnaar.

Circular Award Public

De Circular Award Public is voor (de aanbesteding van) een circulaire product, dienst of project met circulaire impact. Voor deze award kunnen (semi)publieke organisaties zich inschrijven, zoals:

 • gemeentes, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf
 • semi-publieke instellingen uit onderwijs en zorg
 • publiek-private projecten, maar de publieke partij moet zich inschrijven en pitchen

De vakjury kiest 3 finalisten en er is één winnaar.

Circular Heroes

Kent u een held die voor een bepaalde regio, sector of community langdurig circulaire initiatieven ontwikkelt én uitvoert? Iemand die het thema circulaire economie dicht bij hun medemens en buiten hun bubbel brengt? Draag deze persoon aan voor de erkenning: Circular Heroes. Deze erkenning is voor iemand die in Nederland aan de circulaire transitie werken. In totaal maken 3 personen kans op de Circular Heroes.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 9 december 2022 via de website van de Circular Awards

Van inschrijven tot uitreiken

 • Donderdag 8 december is de laatste dag dat u uw project kunt inschrijven.
 • Vrijdag 16 december maken we de shortlist met genomineerden bekend.
 • Woensdag 25 januari maken we de finalisten van de Circular Awards Public en Business bekend.
 • Maandag 6 februari of vrijdag 10 februari is de finale en uitreiking tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. De precieze datum wordt later bekend.

Over Circular Awards

In februari 2023 reikt 'Het Versnellingshuis Nederland Circulair!' de Circular Awards 2023 uit. Het Versnellingshuis is een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een samenwerkingspartner van dit programma. Bedrijven, overheden en personen maken met hun innovatieve project, product of dienst kans op een award. Hiermee laat Het Versnellingshuis zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Op naar een circulaire economie

Bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en andere organisaties zijn bezig met de overgang naar de circulaire economie. In een circulaire economie gebruiken we grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk. Bedrijven en (semi-)publieke organisaties spelen hierbij een belangrijke rol.

Bedrijven bezitten de innovatiekracht en ondernemingszin om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Publieke organisaties zijn belangrijk vanwege hun inkoopkracht. En ook omdat kringlopen beter op lokaal of regionaal niveau ontstaan. Zo maken bedrijven en publieke organisaties ieder vanuit hun eigen rol stappen richting de circulaire economie.