Nieuws

Van een circulair bouwconcept tot een duurzaam schoolgebouw en fietsen repareren. In 2022 wonnen Janssen de Jong Bouw, Aeres Hogeschool en Roetz Bikes een Circular Award.
Afgelopen maanden maakten partijen uit de zorgsector, ondersteund door het ministerie van VWS, nieuwe en betere afspraken over het verduurzamen voor de zorg in de Green Deal Samen werken aa
Om in de behoefte aan plantaardig eiwit te voorzien wil de Europese Unie minder afhankelijk worden van de import van (vaak niet-duurzame) eiwitrijke gewassen,
De Green Deal Autodelen II heeft gemeenten geholpen bij het stimuleren van autodelen.
Tijdens het Netwerk Aquathermie (NAT) Festival ‘Aquathermie stroomt door’ op 12 mei 20222 is de Green Deal Aquathermie op feestelijke wijze afgerond.
Op maandag 16 mei 2022 ondertekenen minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en 24 andere partners een nieuwe
Met nieuwe methode wordt het percentage kunststofrecyclaat (afvalkunststof) in een halffabricaat (bewerkte grondstof) of eindproduct vastgesteld.
Lood wordt door veel sportvissers gebruikt als verzwaring van de vislijn, in kunstaas en in voerkorven. Door verlies kan dit vislood in het milieu terecht komen.
Het aantal elektrische deelauto’s is het afgelopen jaar ruim verdubbeld. In maart 2020 telde Nederland nog 5.200 elektrische deelauto’s. Een jaar later waren het er 11.500.
Iets meer dan een jaar geleden ondertekenden 11 partijen de Green Deal ‘Betrouwbaar bewijs voor toepassen van kunsstof recyclaat’.