Nieuws

Om in de behoefte aan plantaardig eiwit te voorzien wil de Europese Unie minder afhankelijk worden van de import van (vaak niet-duurzame) eiwitrijke gewassen,
De Green Deal Autodelen II heeft gemeenten geholpen bij het stimuleren van autodelen.
Tijdens het Netwerk Aquathermie (NAT) Festival ‘Aquathermie stroomt door’ op 12 mei 20222 is de Green Deal Aquathermie op feestelijke wijze afgerond.
Op maandag 16 mei 2022 ondertekenen minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en 24 andere partners een nieuwe
Met nieuwe methode wordt het percentage kunststofrecyclaat (afvalkunststof) in een halffabricaat (bewerkte grondstof) of eindproduct vastgesteld.
Lood wordt door veel sportvissers gebruikt als verzwaring van de vislijn, in kunstaas en in voerkorven. Door verlies kan dit vislood in het milieu terecht komen.
Het aantal elektrische deelauto’s is het afgelopen jaar ruim verdubbeld. In maart 2020 telde Nederland nog 5.200 elektrische deelauto’s. Een jaar later waren het er 11.500.
Iets meer dan een jaar geleden ondertekenden 11 partijen de Green Deal ‘Betrouwbaar bewijs voor toepassen van kunsstof recyclaat’.
Vandaag is het startschot gegeven voor de Green Deal ‘Koffiepads en theezakjes bij het gft’.
De Green Deal ‘Participatie van de Omgeving bij Duurzame Energieprojecten’ is begin 2021 afgerond. Sinds maart 2018 verzamelden de 27 organisaties inzichten om participatieprocessen te verbeteren.