Green Deal Third Paradise

Samenvatting Green Deal

Het doel van deze Green Deal is om met verbeelding en inspiratie een maatschappelijke dialoog over de biobased economy te creëren in een grote groep van de samenleving met kunst en cultuur. Het initiatief wordt voorbereid op de NDSM-werf in Amsterdam, die wordt voorzien van duurzame, lokale energie. Deze Green Deal is een voorbeeldproject voor de biobased economy, met name vanwege de maatschappelijke dialoog die kunst- en cultuuruitingen in brede zin zullen genereren. Ondersteuning is nodig op het gebied van netwerken, het leggen van verbindingen met de topsectoren en eventueel wet- en regelgeving.

Doel

Met verbeelding en inspiratie een maatschappelijke dialoog over de transitie naar een biobased economy te creëren in de samenleving in een grote groep van de samenleving met kunst en cultuur. Het initiatief werd voorbereid op de NDSM-werf in Amsterdam, deze locatie is voorzien van duurzame, lokale energie.

Resultaat

De Green Deal is afgerond met de publicatie ‘Planet Earth is blue’. In het boekje zijn voorbeelden te zien van kunstprojecten die de biobased economie verbeelden. Het is een pleidooi voor kunst in relatie tot de wereldwijde transitie waarin we ons bevinden en wil een halt toeroepen aan de uitputting van de aarde.

Downloads