Restwarmtebenutting

Samenvatting Green Deal 043

Dit project is gericht op energiebesparing en -effici├źntie. Vacumetal is gespecialiseerd in het metalliseren, coaten en lakken van materialen en gevestigd in Oosterhout. BreedofBuilds adviseert ondernemers bij de ontwikkeling, levering, exploitatie en financiering van energie-installaties. Vacumetal heeft behoefte aan warmte voor haar productieprocessen. Onderzoek wijst uit dat bedrijven in de omgeving warmte over hebben die ze aan Vacumetal kunnen leveren. Vacumetal en BreedofBuilds hebben ondersteuning nodig bij het bijeen brengen van partijen die restwarmte kunnen leveren of afnemen.

Beoogd resultaat

Realiseren van restwarmtebenutting met zicht op besparing van circa 250.000 m3 gas per jaar. Dit komt overeen met het gasverbruik van circa 140 huishoudens.
 

Resultaat

Het was niet mogelijk om het restwarmteproject op korte termijn te realiseren. Dit heeft ertoe geleid dat de beoogde warmte-afnemer de uitbreiding van zijn warmtevraag inmiddels heeft ingevuld. Wel zijn er in zijn technische installatievoorzieningen getroffen om op een later tijdstip alsnog restwarmte van derden in te koppelen.

Downloads