Verduurzamen Voedselconsumptie

Samenvatting Green Deal 191

Het restaurant als inspiratie voor gezond en duurzaam eten, dat beoogt de Green Deal Verduurzamen voedselconsumptie. Minder dierlijke eiwitten en meer streek- en seizoensgebonden op het menu die lekker en aantrekkelijk worden geserveerd, kunnen een inspiratie zijn om het voedselpatroon van consumenten te veranderen. Zo’n duurzaam voedingspatroon draagt bovendien bij aan de gezondheid. Ook willen de partijen voedselverspilling tegengaan en zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde producten gebruiken in hun keukens. Partijen willen vooral dat duurzaam eten aantrekkelijk wordt. Door projecten te starten brengen zij hun initiatief onder de aandacht. Die projecten zijn gericht op de horeca, maar ook op opleidingen, cateringbedrijven en bijvoorbeeld scholen. De duurzame producten worden verkocht via de retail.

Resultaten

De partijen voeren tijdens de looptijd van de Green Deal jaarlijks minimaal één op duurzaamheid gericht project uit in één van de volgende categorieën:

  1. Nederlandse voedsel- en eetcultuur
  2. Onderzoek en toegepaste innovatie voedselpatronen
  3. Educatie
  4. Gedragsverandering consument

Website

http://dutch-cuisine.nl/over-dutch-cuisine/samenwerkingen

Downloads