Header menu

naar homepage Dienst ICT Uitvoering Ministerie van Economische Zaken

Sea Ranger Service

Samenvatting Green Deal 227

Het doel van deze Green Deal is samenwerken aan duurzaam beheer van de zee. Dat willen de partijen onder meer doen door de mogelijkheden tot samenwerking en uitvoering van pilots te verkennen, relevante vraagstukken op te pakken en ervaringen en uitkomsten te delen. De Sea Ranger Service wil jongeren opleiden tot Sea Ranger. De taak van een Sea Ranger is actief natuurbeheer en -herstel uitvoeren op zee.

De zee is de leefomgeving van veel soorten zeeleven, zoals bodemleven, vissen en zeezoogdieren en zeevogels. Daarnaast is de zee een rijke natuurlijke bron voor economische activiteiten. Het menselijk gebruik mag de draagkracht van het fragiele mariene ecosysteem niet te boven gaan.

De Rijksoverheid zet via verschillende programma’s in op duurzaam gebruik van de zee. Onder meer zijn dat de Rijksvisie voor natuur en biodiversiteit, de Routekaart windenergie op zee 2030 en de integrale Noordzeestrategie 2030. De Europese Unie voert duurzaam beheer uit via de Kaderrichtlijn Mariene Strategie, het Gemeenschappelijk Visserijbeleid en Natura2000.

Voor een duurzame toekomst voor iedereen is het noodzakelijk dat er wereldwijd wordt gewerkt aan duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo werken de Verenigde Naties aan Sustainable Development Goal nummer 14: Life Below Water. Ook in andere Sustainable Development Goals speelt de zee een rol, zoals nummer 2 Zero Hunger, 7 Clean Energy, 13 Climate Action en 17 Partnerships for the Goals.

De Green Deal Sea Ranger Service is afgerond.

Resultaten

Lees het nieuwsbericht 'Sea Rangers varen straks ook internationaal uit voor duurzaam beheer van de zee'.

Downloads